Budincă portugheză de orez
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca portugheza de orez din: orez, lapte, unt, oua, zahar, migdale, faina si lamaie.
- 100 g orez
- 250 ml lapte
- 30 g unt
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- 50 g migdale
- 1 lingură faină albă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Fierbe orezul 20 de minute în apă cu sare şi scurge-l. Pune-l într-o crăticioară neaderentă şi toarnă peste el laptele cald (trebuie să-l acopere).
Adaugă câteva bucăţele de coajă de lămâie şi fierbe-l circa 15 minute, la foc mic (până când absoarbe tot laptele). Amestecă frecvent, să nu se formeze o peliculă la suprafaţă. Lasă-l să se răcorească.
Prăjeşte migdalele curăţate într-o tigaie neaderentă, fără grăsime şi râşneşte-le. Amestecă orezul cu 90 g zahăr, 15 g unt, faina, gălbenuşurile şi puţină coajă rasă de lămâie. La sfârşit, încorporează cu grijă albuşurile bătute spumă tare.
Unge cu unt 8 forme mici pentru budincă şi presară zahăr în interior. Umple-le cu compoziţia de orez şi aşază- le într-un vas termorezistent. Toarnă apă caldă în vas, de 2-3 cm, şi pune-l în cuptorul încins. Coace circa 25 de minute la 170° C.
Scoate vasul din cuptor şi lasă budincile să se răcească în apă. Pune-fe în frigider cel puţin o oră înainte de a le servi. Scoate-le din forme înainte de a le servi, ajutându-te de lama unui cuţitaş. Decorează cu rondele din coajă de lămâie caramelizată.
Budincă portugheză de orez
Pofta buna!