Budincă de porumb în stil tex mex
PrinteazaO reteta de budinca de porumb in stil tex mex din: lapte praf, faina, lapte semidegresat, praf de chilli, zahar, cumin, ou, albus, boabe de porumb si ceapa verde.
- 4 linguri lapte praf degresat
- 2 linguri faina
- 225 ml lapte semidegresat
- 55 g ardei rosu taiat in cubulete
- 1 lingura praf de chilli nu prea iute
- 2 lingurite zahar
- 0.5 lingurita cumin macinat
- 1 ou mare intreg
- 1 albus mare
- 450 g boabe de porumb congelate, dezghetate in prealabil
- 3 fire de ceapa verde taiate inele subtiri
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 190ºC (pozitia 5). Se amesteca laptele praf cu faina intr-o cratita de dimensiuni medii. Se incorporeaza laptele semidegresat. Se da in clocot la foc potrivit. Se adauga ardeiul rosu, praful de chilli, zaharul si cuminul si se fierbe totul amestecand continuu 5 minute sau pana cand s-a ingrosat cat sa se lipeasca de lingura.
Se bate oul cu albusul intr-un castronel. Se incorporeaza un polonic din sosul fierbinte. Se ia cratita cu sos de pe foc si se adauga oul batut, apoi se amesteca doua treimi de boabe de porumb si ceapa verde. Restul de boabe de porumb se paseaza in blender. Se adauga la amestec.
Se pune amestecul intr-un vas trmorezistent asezat pe o tava de cuptor. Se toarna apa in tava pana la jumatatea inaltimii vasului. Se coace 35-40 de minute sau pana cand este gata, iar suprafata devine aurie.
Budincă de porumb în stil tex mex
Pofta buna!