Budinca de praz cu mozzarella
PrinteazaO reteta de budinca de praz cu mozzarella din: praz, rosii, gulie, patrunjel, mozzarella, sare, piper, smantana, lapte, cascaval si unt.
- 4 fire de praz
- 3 rosii
- 1 gulie mica
- 1 legatura de patrunjel
- 125 g mozzarella
- sare
- piper macinat
- 150 g smantana
- 150 ml lapte
- 100 g cascaval tare
- 30 g unt
Mod de preparare:
Curesti rpazul si il tai rondele subtiri. Oparesti rosiile, iar pulpa o tai feliute. Decojesti gulia, o speli si o tai feliute subtiri. Cureti verdetuirle si le toci marunt., iar mozzarella o scurgi si o tai cubulete.
Feliile de praz, rosiile si gulia le asezi intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, sub forma unor solzisori, astfel incat sa se acopere partial. Presari verdeturi si condimentezi din nou totul cu sare si piper.
Amesteci smantana cu laptele si torni amestecul peste legume. Deasupra presari cascaval ras, apoi pui mozzarella taiata cubulete, dupa care sfarami untul. Introduci tava in cuptor si coci budinca la 180 de grade Celsius, circa 40 de minute, apana cand suprafata devine aurie.
Budinca de praz cu mozzarella
Pofta buna!