Budinca de praz
PrinteazaBudinca de praz
Ingrediente:
- 3-4 fire de praz
- 100 g unt sau untură
- 250-300 g brinză
- 3-4 ouă
- zahăr
Mod de preparare:
Budinca de praz: Alegem praz alb, îl curăţăm, îl spălăm şi îl tăiem în rondele subţiri. înfierbîntăm într-o cratiţă unt sau untură.
Punem în ea prazul, amestecînd din cînd în cînd. Cînd prazul a căpătat culoare aurie şi aromă plăcută şi zeama a scăzut, luăm cratiţa de pe plită.
Radem brînza desărată, batem ouăle, amestecăm brînza cu prazul şi cu ouăle. Presărăm şi puţin zahăr.
Mai departe procedăm ca la budinca de spanac.
Cine doreşte, pune în cratiţa cu unt fierbinte o ceapă tăiată în felii subţiri.
Pofta buna!
Buna. De fapt e bun prazul in orice preparat