Budinca cu prune si crema de ou
PrinteazaBudinca cu prune si crema de ou din: prune, zahar, unt, oua, faina, praf de copt, lapte.
- 900 g prune, fără sâmburi, tăiate în sferturi
- 60 g zahăr
- 0 tavă pentru budincă, tapetată cu hârtie pergament
Pentru budinca:
- 175 g unt, la temperatura camerei
- 175 g zahăr
- 3 ouă, bătute uşor
- 175 g făină
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 2 linguri cu lapte
Pentru crema:
- 3 gălbenuşuri
- 30 g zahăr
- 1 lingură cu făină
- 300 ml lapte
Mod de preparare:
Pune prunele şi zahărul într-o cratiţă şi lasă-le pe foc mic, timp de 3-4 minute, până când se înmoaie. Pune jumătate din compoziţie în tavă şi păstrează restul.
Pentru aluat, bate bine untul cu zahărul, apoi adaugă ouăle pe rând. încorporează treptat făina şi adaugă şi laptele.
Toarnă compoziţia în tavă. Acoperă cu foaie pergament şi sigilează tava, dar în aşa fel încât să laşi spaţiu pentru ca budinca să crească. Poţi lega foaia cu sfoară. Lasă la cuptor timp de 1 oră şi jumătate, stropind cu apă deasupra, dacă este necesar.
Pentru cremă, mixează gălbenuşurile cu zahărul, apoi încorporează făina. Pune laptele pe foc şi încălzeşte-l bine. Toarnă-I peste compoziţia de ouă şi omogenizează. Pune amestecul pe foc la bain-marie şi lasă până când se îngroaşă, având grijă să amesteci permanent.
Incălzeşte prunele rămase în altă tigaie. Scoate budinca din cuptor, îndepărtează foaia şi întoarce-o pe un platou.
Tai-o în felii şi serveşte-o cu cremă de ou şi prune.
Pofta buna!