Budinca cu prune si crema de ou

Printeaza

Budinca cu prune si crema de ou din: prune, zahar, unt, oua, faina, praf de copt, lapte.

Ingrediente:Budinca cu prune si crema de ou

  • 900 g prune, fără sâmburi, tăiate în sferturi
  • 60 g zahăr
  • 0 tavă pentru budincă, tapetată cu hârtie pergament

Pentru budinca:

  • 175 g unt, la temperatura camerei
  • 175 g zahăr
  • 3 ouă, bătute uşor
  • 175 g făină
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 2 linguri cu lapte

Pentru crema:

  • 3 gălbenuşuri
  • 30 g zahăr
  • 1 lingură cu făină
  • 300 ml lapte

 

Mod de preparare:

Pune prunele şi zahărul într-o cratiţă şi lasă-le pe foc mic, timp de 3-4 minute, până când se înmoaie. Pune jumătate din compoziţie în tavă şi păstrează restul.

Pentru aluat, bate bine untul cu zahărul, apoi adaugă ouăle pe rând. încorporează treptat făina şi adaugă şi laptele.

Toarnă compoziţia în tavă. Acoperă cu foaie pergament şi sigilează tava, dar în aşa fel încât să laşi spaţiu pentru ca budinca să crească. Poţi lega foaia cu sfoară. Lasă la cuptor timp de 1 oră şi jumătate, stropind cu apă deasupra, dacă este necesar.

Pentru cremă, mixează gălbenuşurile cu zahărul, apoi încorporează făina. Pune laptele pe foc şi încălzeşte-l bine. Toarnă-I peste compoziţia de ouă şi omogenizează. Pune amestecul pe foc la bain-marie şi lasă până când se îngroaşă, având grijă să amesteci permanent.

Incălzeşte prunele rămase în altă tigaie. Scoate budinca din cuptor, îndepărtează foaia şi întoarce-o pe un platou.

Tai-o în felii şi serveşte-o cu cremă de ou şi prune.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.