Budinca cu prune uscate si aroma de cafea
PrinteazaBudinca cu prune uscate si aroma de cafea din: lapte, prune uscate, cafea, unt, zahar pudra, ou, migdale, cacao, faina, inghetata de cafea, lichior de cafea.
- 150ml de lapte
- 50g de prune uscate fără sâmburi
- 2 linguriţe de cafea instant
- 50g de unt moale
- 50g de zahăr pudră
- 1 ou
- 50g de migdale măcinate
- 2 linguri de cacao
- 1 lingură de făină
- 4 cupe îngheţată de cafea sau vanilie şi 4 linguriţe lichior de cafea, pentru servit
Mod de preparare:
Măsoară laptele într-o cană gradată mare, apoi mixează-l cu prunele uscate şi cafeaua în robotul de bucătărie.
Adaugă untul, zahărul, oul, migdalele, cacaua, făina şi un praf de sare, apoi reporneşte robotul pentru a face un aluat gros.
Transferă-l în mod uniform şi curat în 4 vase ceramice mici de câte 175ml.
Găteşte budincile în cuptorul cu microunde, la distantă una faţă de cealaltă, setând cuptorul la temperatură medie timp de 6 minute.
Budincile vor arăta un pic umede după această perioadă, dar e în regulă.
Lasă-le 5 minute, apoi serveşte-le cu câte o cupă de îngheţată şi puţin lichior.
Pofta buna!