Budincă de pui cu ceapă şi migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de pui cu ceapa si migdale din: pui, foi de placinta, ceapa, oua, ulei de arahide, margarina, migdale, praf de scortisoara, sofran, ghimbir, coriandru, sare, piper alb si frunze de rucola.
- 1 pui (circa 1 kg)
- 12 foi de plăcintă, foarte subţiri
- 5 cepe albe
- 4 ouă
- 4 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 100 g margarină
- 200 g migdale
- 2 linguriţe praf de scorţişoară
- 1 vârf de cuţit şofran
- 1 linguriţă praf de ghimbir
- 1 legătură coriandru proaspăt
- sare,
- piper alb
pentru decor:
- frunze de rucola
Mod de preparare:
Pune puiul întreg la fiert într-o oală cu apă cu sare, adăugând condimente după gust. Intre timp, curăţă şi toacă mărunt cepele, pune-le într-o cratiţă mare cu ulei şi sotează-le la foc mediu. Adaugă ghimbirul, şofranul şi scorţişoara; sărează după gust şi piperează, adaugă puţină apă şi fierbe-le până când se dizolvă şofranul şi ceapa s-a înmuiat.
Scurge puiul, lasă-1 să se răcorească, dezosează-1 şi toacă mărunt carnea cu un cuţit. Incorporează ceapa în tocătura de carne şi lasă amestecul să se răcească. Bate ouăle, adaugă coriandrul tocat, un praf de sare şi piper, toarnă-le peste carne şi amestecă bine. Imparte compoziţia în trei părţi egale. Prăjeşte uşor migdalele într-o tigaie fără grăsime şi toacă-le mărunt.
Unge o tavă pentru cuptor cu ulei şi îmbrac-o cu trei foi de plăcintă. Unge-le cu margarină topită, întinde un strat din compoziţia cu carne şi presară migdale, apoi aşază deasupra alte trei foi de plăcintă.
Repetă operaţiunea de încă două ori, presărând migdale pe ultimele foi de plăcintă unse cu margarină. Coace budinca 50 de minute în cuptorul încălzit la 180° C, las-o să se răcorească, apoi taie-o bucăţi şi decoreaz-o, după gust, cu frunze de rucola bine spălate şi zvântate.
Budincă de pui cu ceapă şi migdale
Pofta buna!