Budinca de taietei cu sunca din: taietei, unt, sunca, smantana, oua, pesmet si sare. Ingredinte: 500 g taietei 50 g unt 250 g sunca 150 g smantana 2 oua 1 lingura pesmet sare Mod de preparare Taieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt, galbenusurile, […]
Budinca cu pui, telemea si marar
PrinteazaBudinca cu pui, telemea si marar din: cartofi, lapte, smantana, telemea de vaca, oua, piept de pui, sare, piper, marar, rosie.
- 1 kg cartofi
- 200 ml lapte
- 200 ml smântână
- 400 g telemea de vacă
- 2 ouă
- 600 g piept de pui
- sare
- piper
- 1/2 legătură mărar
- 1 roşie
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert în apă cu o linguriţă de sare.
După ce au fiert, scurgi apa şi îi pasezi, adăugând puţină sare şi laptele fierbinte, până obţii o consistenţă potrivită.
Tai pieptul de pui cubuleţe, condimentezi cu sare şi piper şi îl prăjeşti într-o tigaie în care pui doar câteva picături de ulei.
Il poţi face şi pe grătar.
Fărâmiţezi brânza sau o razi, adaugi smântână, ouăle bătute cu sare şi piper, ca pentru omletă, mărarul tocat mărunt şi omogenizezi totul.
Lingi cu unt sau cu ulei o tavă termore-zistentă şi o tapetezi cu făină.
Pui piureul de cartofi, aşezi pieptul de pui şi peste torni compoziţia de brânză.
Decorezi cu felii de roşie şi introduci la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc potrivit.
Budinca cu pui, telemea si marar
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Budinca de creier cu sos
Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt. Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]
Pofta buna!