Budinca quattro formaggi
PrinteazaBudinca quattro formaggi din: malai, apa, sare, gorgonzola, mozzarella, cascaval, parmezan, smantana, ulei, pasta de tomate, nucsoara.
- 300 g mălai
- 1,5 l apă
- 1/4 linguriţă cu sare
- 100 g gorgonzola
- 100 g mozzarella
- 50 g caşcaval Emmenthaler
- 50 g parmezan
- 250 ml smântână
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 1-2 linguri cu pastă de tomate
- nucşoară
Mod de preparare:
Prepară o mămăligă, răstoarn-o într-o tavă mică şi las-o la răcit. Intre timp, încălzeşte la bain-marie uleiul amestecat cu smântână dulce. Adaugă brânzeturile după 10 minute.
Lasă să se topească şi amestecă până când sosul devine cremos. La final, adaugă un praf de nucşoară.
Pune jumătate din sos într-o tavă şi aşază jumătate din mămăliga tăiată pe orizontală. Adaugă restul de sos peste mămăliga tăiată şi pune un capac din mămăliga rămasă. Deasupra pune un strat generos de pastă de roşii şi dă la cuptor 10 minute
Pofta buna!