Budincă de roşii cherry, şuncă şi pâine
PrinteazaO reteta de budinca de rosii cherry, sunca si paine din: unt, usturoi, paine alba, rosii cherry, sunca, lapte, oua si cheddar.
- 25 g de unt moale
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 4 felii de pâine albă, mai veche
- 12 roşii cherry
- 50 g de şuncă, tocată grosier
- 500 ml de lapte
- 3 ouă
- 50 g de Cheddar, ras
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se amestecă untul cu usturoiul, apoi se foloseşte puţin amestec pentru a unge o tavă de copt nu prea adâncă. Restul untului se întinde pe feliile de pâine, care în prealabil au fost tăiate pe diagonală.
Se aşază feliile de pâine în tava de copt, astfel încât acestea să se suprapună puţin. Se îndeasă roşiile cherry şi şunca printre ele.
Se amestecă laptele cu ouăle, se asezonează. Se toarnă peste pâine şi se apasă feliile uşor în lichid. Se lasă deoparte 5 minute. Se presară brânza, apoi se dă la cuptor timp de 35-40 de minute, până ce budinca se rumeneşte. Se servesc cu salată verde.
Budincă de roşii cherry, şuncă şi pâine
Pofta buna!