Budinca simpla de cascaval
PrinteazaBudinca simpla de cascaval din: ulei, smantana, cascaval, lapte, pesmet, oua, faina, sare.
- 85 ml ulei
- 40 g smântână
- 200 g caşcaval
- 300 ml lapte
- 25 g pesmet
- 2 ouă
- 75 g făină
- sare
Mod de preparare:
Se taie cuburi 100 g caşcaval, iar celelalte 100 g se dau pe râzătoare. Se fierbe laptele şi se lasă să se răcească.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă. Făina se amestecă împreună cu 100 ml lapte şi 20 ml ulei, după care se adaugă restul de lapte şi se fierbe pe foc moderat.
Se lasă compoziţia obţinută să se răcească.
Se rumeneşte pesmetul în puţin ulei. Compoziţia de făină, lapte şi margarină se amestecă cu sarea, gălbenuşurile, caşcavalul ras şi cuburi şi albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu 20 g margarină şi tapetată cu pesmet. Se dă tava la cuptor, la temperatură moderată, pentru 30 de minute.
Pofta buna!