Budinca cu sos de rom şi ciocolata

Printeaza

O reteta de budinca cu sos de rom si ciocolata din: unt, zahar tos, oua, faina, cacao, lapte, zahar brun, cacao, rom, alune de padure si frisca.

Ingrediente:Budinca cu sos de rom şi ciocolata

  • 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus 1 lingura pentru uns
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • 150 g faina cu factor de crestere
  • 2 linguri cacao, cernuta
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar brun
  • 1 1/2 linguri cacao, cernuta
  • 3 linguri de rom
  • 50 g alune de padure, rumenite si tocate
  • frisca sau inghetata de vanilie, pentru servit

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 4/180 C. unge cu unt un vas de 1,5 litri, rezistent la cuptor. Intr-un bol larg, bate untul, zaharul si ouale, pana cand amestecul se deschide la culoare.

Adauga ingredientele uscate si laptele si bate din nou pentru omogenizare.

Toarna in vasul uns si niveleaza suprafata. Intre timp, fierbe zaharul, cacaoa si 200 ml apa 1 minut, ia vasul de pe foc si adauga romul. Toarna siropul peste budinca si da la cuptor 10 minute. Presara alune si da la cuptor 20 de minute.

Lasa la racit 10 minut inainte de a servi cu frisca sau inghetata.

Budinca cu sos de rom şi ciocolata

Budinca cu sos de rom şi ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.