Budinca cu sos de rom şi ciocolata
PrinteazaO reteta de budinca cu sos de rom si ciocolata din: unt, zahar tos, oua, faina, cacao, lapte, zahar brun, cacao, rom, alune de padure si frisca.
- 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus 1 lingura pentru uns
- 200 g zahar tos
- 2 oua
- 150 g faina cu factor de crestere
- 2 linguri cacao, cernuta
- 200 ml lapte
- 200 g zahar brun
- 1 1/2 linguri cacao, cernuta
- 3 linguri de rom
- 50 g alune de padure, rumenite si tocate
- frisca sau inghetata de vanilie, pentru servit
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 4/180 C. unge cu unt un vas de 1,5 litri, rezistent la cuptor. Intr-un bol larg, bate untul, zaharul si ouale, pana cand amestecul se deschide la culoare.
Adauga ingredientele uscate si laptele si bate din nou pentru omogenizare.
Toarna in vasul uns si niveleaza suprafata. Intre timp, fierbe zaharul, cacaoa si 200 ml apa 1 minut, ia vasul de pe foc si adauga romul. Toarna siropul peste budinca si da la cuptor 10 minute. Presara alune si da la cuptor 20 de minute.
Lasa la racit 10 minut inainte de a servi cu frisca sau inghetata.
Budinca cu sos de rom şi ciocolata
Pofta buna!