Budinca cu sos de zmeura
PrinteazaBudinca cu sos de zmeura din: lapte, zahar tos, amidon, foi de gelatina, zmeura, zahar pudra.
- 500 ml lapte
- 150 g zahar tos
- 50 g amidon
- 2 foi de gelatina
- 500 g zmeura
- 150 g zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară, amestecaţi bine laptele rece cu amidonul şi cu zahărul.
Puneţi vasul la foc mic, amestecând în permanenţă cu un tel, pentru a omogeniza compoziţia şi pentru a nu se lipi de 4 fundul vasului.
După cca 10 min, amidonul începe să se îngroaşe şi obţineţi o budincă groasă, moment în care opriţi focul.
Pregătiţi câteva forme din silicon (care pot reprezenta flori, animale sau alte forme amuzante), umeziţi-le cu apă rece şi turnaţi budinca.
Aceste forme sunt foarte utile pentru că le puteţi folosi atât la cuptor cât şi la frigider.
Dacă nu aveţi forme din silicon, puteţi folosi formele metalice de brioşe.
Lăsaţi formele cu budincă la frigider, cel puţin 5 ore. între timp, pregătiţi un jeleu din zmeură.
Zdrobiţi zmeura şi stoarceţi-o bine, printr-un tifon. Puneţi în apă rece 5 foi de gelatină. într-o crăticioară, amestecaţi zeama de zmeură cu 400 ml apă rece şi cu zahărul pudră.
Puneţi vasul la foc mic, până când se topeşte zahărul. Luaţi de pe foc şi adăugaţi gelatina, scursă bine de surplusul de apă.
Amestecaţi iar pe foc, până se omogenizează compoziţia, dar fără să lăsaţi să se încingă prea mult. Puneţi sosul la răcit.
Răsturnaţi budinca albă pe farfuriuţe, turnaţi sos de zmeură, ornaţi cu boabe de zmeură şi serviţi.
Budinca cu sos de zmeura
Pofta buna!