Budinca de spanac cu cascaval
PrinteazaBudinca de spanac cu cascaval din: spanac, franzela, lapte, smantana, cascaval, oua, pesmet, ulei de masline, ceapa rosie, patrunjel, marar verde, sare, piper, condiment, unt.
- 400 g spanac congelat sau proaspat
- 2 felii de franzela
- 1 ceascuta de lapte
- 100 ml smantana
- 100 g cascaval ras
- 2 oua
- 3 linguri pesmet
- 50 ml ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- patrunjel si marar verde
- sare
- piper
- 1 lingurita condiment din legume deshidratate
- 10 g unt pentru uns formele
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai juli- en. Căleşti ceapa în uleiul încins, apoi adaugi spanacul congelat sau pe cel proaspăt, în prealabil opărit şi bine scurs.
Sărezi şi piperezi după gust, adaugi apoi condimentul din legume deshidratate, smântână şi amesteci până scade sosul, lei tigaia de pe foc şi adaugi verdeaţă tocată fin.
In compoziţia răcită, adaugi pâinea înmuiată şi stoarsă, caşcavalul ras şi albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Amesteci uşor, până la o omogenizare perfectă.
Ungi cu unt 2 forme ramekin, le tapetezi cu pesmet şi repartizezi în mod egal compoziţia.
Faci câte o adâncitură cu dosul lingurii şi pui câte un gălbenuş. Coci la foc mediu, 20 de minute.
Budinca de spanac cu cascaval
Pofta buna!