Budincă de spanac cu peşte
PrinteazaBudincă de spanac cu peşte
- 1,2 kg spanac proaspăt
- 600g file de peşte (şalău, cod, păstrăv)
- 1 lămâie
- 50g unt
- 50ml ulei
- 1ceapă mică
- 2 linguri pesmet
- l00g caşcaval
- 6 ouă
- un vârf de cuţit nucşoară măcinată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală şi se scurge de apă spanacul. Se toacă. Se căleşte împreună cu ceapa tocată mărunt, în ulei, apoi se lasă să se răcească.
Separat, se prăjeşte în unt fileul de peşte, apoi se toacă mărunt. Se amestecă într-un castron mai mare spanacul călit cu caşcavalul dat pe răzătoarea mare, gălbenuşurile de ou, făina, fileul de peşte prăjit şi mărunţit, nucşoara şi se potriveşte de sare şi piper.
Se bate spumă albuşul de ou, după care se pune în castronul cu spanacul şi celelalte şi se amestecă prin răsturnare.
Se unge un vas de sticlă termo rezistentă cu unt, se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia de
spanac şi peşte în acesta.
Se pune vasul în cuptorul încins şi se coace budinca la foc potrivit spre mare, circa 45 de minute.
Se lasă 10-15 minute să se răcească înainte de a o porţiona şi servi.
Pofta buna!