Idli – Mic Dejun Indian: Istorie, Rețete și Sfaturi – Ghidul Complet al Mâncării Tradiționale Indiene. Idli este unul dintre cele mai populare și sănătoase feluri de mâncare din sudul Indiei, având o istorie lungă și fascinantă care reflectă evoluția culinară a regiunii. Este un exemplu clasic de mâncare indiană tradițională care a traversat secolele, […]
Budinca de spanac cu unt si lapte
PrinteazaBudinca de spanac cu unt si lapte din: spanac, unt, oua, lapte, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 150 g unt
- 4 ouă
- 250 ml lapte
- 100 g făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Budinca de spanac cu unt si lapte: Cureţi şi speli spanacul în multe ape. îl fierbi în apă cu sare 5-6 minute, după care îl strecori şi-l freci printr-o sită, să devină un piureu. Adaugi untul într-o tigaie, să se topească, apoi presari făina.
Amesteci făina repede, să nu se formeze cocoloaşe, iei tigaia de pe foc şi torni laptele, amestecând repede şi mai dai un clocot.
După ce se răceaşte, îl adaugi în piureul de spanac.
Incorporezi şi gălbenuşurile, potriveşti de sare şi piper, iar la final pui albuşurile bătute spumâ.
Torni amestecul într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi-l dai la cuptor pentru 20 de minute, la foc iute.
Pofta buna!
Cod cu Cartofi și Măsline din: fileuri de cod, cartofi, rosii, masline, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, cimbru, sare, piper, busuioc. Această rețetă ușor de preparat aduce împreună aromele delicate ale codului proaspăt cu textura bogată a cartofilor și savoarea măslinilor. Rezultatul? O masă delicioasa, perfectă pentru cină sau prânz. Reteta Cod cu […]
Steak de Miel cu Lămâie și Capere
Steak de Miel cu Lămâie și Capere din: steakuri de miel, ulei de masline, lamaie, capere, usturoi, sare, piper, patrunjel. Pentru iubitorii de gusturi fine și combinații de arome surprinzătoare, Steakul de Miel reprezintă o alegere culinară de neuitat. Această rețetă aduce în prim-plan delicatețea cărnii de miel, îmbogățită cu vibrația acidulată a lămâii și […]