Budincă de spanac
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de budinca de spanac din: spanac, ceapa, smantana, cascaval, oua, ardei gras, ulei si sare.
- 1 kg spanac congelat
- 2 cepe
- 400 g smantana
- 100 g cascaval
- 8 oua
- 1 ardei gras galben
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curata ceapa şi căleşte-o în puţin ulei, apoi adaugă ardeiul gras, curăţat de cotor şi seminţe şi tăiat în felii subţiri.
Când s-a înmuiat ardeiul, pune spanacul, puţină sare şi amestecă până când se decongelează şi scade toată apa.
Dă caşcavalul pe răzătoarea mică, bate smântână cu ouăle şi amestecă spanacul cald cu caşcavalul. Când se răcoreşte, încorporează amestecul de ou şi smântână.
Unge o tavă cu ulei şi toarnă toată compoziţia. Dă la cuptor pentru 50 de minute. Taie budinca după ce se răceşte.
Pofta buna!