Budinca cu sunca si dovleac

Printeaza

Budinca cu sunca si dovleac din: pulpa de dovleac, supa de legume, praz, sunca, cascaval, oua, smantana, piper, sare, nucsoara si patrunjel verde.

Ingrediente:Budinca_cu_sunca_si_dovleac

  • 700 g pulpa dovleac
  • 500 ml supa de legume
  • 150 g praz
  • 200 g sunca
  • 150 g cascaval
  • 3 oua
  • 200 ml smantana (12% grasime)
  • piper
  • sare
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 2 crengute de patrunjel verde pentru decor

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul de seminţe şi de coajă şi îl tai cubuleţe.

Le pui la fiert în supa de legume până se înmoaie, dar nu foarte tare, după care le pui la scurs. , iar şunca bucăţi mici.

Le adaugi peste dovleac şi amesteci uşor. Razi caşcavalul, îl amesteci cu ouăle bătute, smântână, condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, după gust, şi torni peste compoziţia cu dovleac.

Amesteci bine, dar uşor.

Torni totul într-un vas termorezistent uns cu unt şi o introduci în cuptorul încăl¬zit în prealabil la 180° C pentru 30-40 de mi¬nute, înainte de servire, decorezi cu pătrunjel verde budinca.

Budinca cu sunca si dovleac

Budinca_cu_sunca_si_dovleac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Fuuuuuuuu, ca bine arata budinca asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.