Budinca cu şunca
PrinteazaO reteta de budinca cu sunca din: orez, supa de pui, morcovi, sunca, piept de pui, unt, pesmet, oua, cascaval, patrunjel, sare si piper.
- 500 g orez
- 1,5 l supă de pui
- 2 morcovi potriviţi fierţi
- 250 g şuncă
- 150 g piept de pui fiert
- 1 lingură unt
- 2 linguri pesmet
- 5 ouă
- 150 g caşcaval
- 2-3 fire pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui orezul la fiert în supa de pui şi îl laşi până se pătrunde bine, după care îl dai să se răcească. Tai un morcov fâşii, iar pe celălalt, şunca şi carnea de pui, cubuleţe.
Amesteci uşor orezul cu ouăle bătute bine, cu şunca, morcovii, pieptul de pui, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Ungi o formă de tort cu unt şi o tapetezi cu pesmet, după care torni compoziţia de orez.
O introduci în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, presari deasupra caşcavalul ras.
Budinca cu şunca
Pofta buna!