Budinca de taietei cu carne

Printeaza

 Budinca de taietei cu carne

Ingrediente:

  • 550 g carne
  • 2 linguri unt sau untură
  • 1 ceapă
  • puţină făină
  • 1 lingură bulion de roşii
  • 2 ouă
  • caşcaval
  • nucşoară sau piper
  • tăitei

Mod de preparare:

Budinca de taietei cu carne: Pregătim tăieţeii şi îi tăiem mai groşi. Pe de altă parte, tocăm carnea şi o prăjim în untură, cu o ceapă şi puţină faină.

Adăugăm o lingură de sos de roşii  sau bulion. Punem puţină apă şi lăsăm să fiarbă încet pană scade.

Fierbem tăieţeii, îi strecurăm, îi stropim cu apă rece şi îi punem într-un castron. Batem bine ouăle şi le amestecăm cu tăieţeii.

Presărăm puţin caşcaval ras ii un praf de piper (sau nucşoară rasă).

Ungem cu untură o cratiţă şi presărăm puţin pesmet. Punem un strat de tăieţei, apoi unul de tocătură ; din nou un strat le tăiţei şi apoi unul de tocătură.

Presărăm caşcaval ras. Punem deasupra 1-3 bucăţele de untură, puţin pesmet dăm la cuptor 30-40 minute.

Scoatem budinca, o lăsăm să se odih­nească, apoi cu un cuţit dezlipim uşor de marginile cratiţei. Răsturnăm pe o farfu­rioară rotundă şi o servim caldă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.