Budinca de taietei cu carne
PrinteazaBudinca de taietei cu carne
Ingrediente:
- 550 g carne
- 2 linguri unt sau untură
- 1 ceapă
- puţină făină
- 1 lingură bulion de roşii
- 2 ouă
- caşcaval
- nucşoară sau piper
- tăitei
Mod de preparare:
Budinca de taietei cu carne: Pregătim tăieţeii şi îi tăiem mai groşi. Pe de altă parte, tocăm carnea şi o prăjim în untură, cu o ceapă şi puţină faină.
Adăugăm o lingură de sos de roşii sau bulion. Punem puţină apă şi lăsăm să fiarbă încet pană scade.
Fierbem tăieţeii, îi strecurăm, îi stropim cu apă rece şi îi punem într-un castron. Batem bine ouăle şi le amestecăm cu tăieţeii.
Presărăm puţin caşcaval ras ii un praf de piper (sau nucşoară rasă).
Ungem cu untură o cratiţă şi presărăm puţin pesmet. Punem un strat de tăieţei, apoi unul de tocătură ; din nou un strat le tăiţei şi apoi unul de tocătură.
Presărăm caşcaval ras. Punem deasupra 1-3 bucăţele de untură, puţin pesmet dăm la cuptor 30-40 minute.
Scoatem budinca, o lăsăm să se odihnească, apoi cu un cuţit dezlipim uşor de marginile cratiţei. Răsturnăm pe o farfurioară rotundă şi o servim caldă.
Pofta buna!