Limonada Racoritoare cu Portocala si Mere – Reteta de Bautura Sanatoasa si Delicioasa: o bautura racoritoare si plina de vitamine, perfecta pentru zilele calduroase de vara sau pentru un boost de energie in orice moment al zilei. Aceasta combinatie delicioasa imbina prospetimea lamailor cu dulceata portocalelor si aroma subtila a merelor, oferind o alternativa sanatoasa […]
Budinca de taitei cu carne
PrinteazaBudinca de taitei cu carne din: taitei, carne, ulei, smantana, oua, verdeata, pesmet, sare.
Ingrediente:
- 200 g tăiţei (sau fidea foarte fină)
- 200 g carne vită
- 2 linguri untdelemn
- 2 linguri smântână
- 2 ouă
- verdeaţă tocată
- 2 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Budinca de taitei cu carne: Tăiţeii se pun la fiert în apă clocotindă cu sare şi, după ce au fiert, se clătesc în câteva şuvoaie de apă rece şi se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă.
Carnea, curăţată de pieliţe şi zgârciuri şi spălată bine, se pune la fiert în apă rece.
După ce a fiert, se dă de trei ori prin maşina de tocat şi se amestecă, frecând intens cu o lingură de lemn, cu o lingură de untdelemn, cu verdeaţa tocată şi cu sare.
Tăiţeii, după ce s-au scurs, se amestecă uşor, pe rând, cu gălbenuşurile, puse unul câte unul, cu o lingură de smântână şi cu albuşurile bătute spumă.
Intr-un vas de Jena uns cu puţin untdelemn şi tapetat cu pesmet se pun, alternativ, un strat de tăiţei şi unul de carne, având grijă ca ultimul strat să fie de tăiţei.
Vasul de Jena se pune într-o tavă cu apă, se bagă în cuptor şi se lasă, la foc moderat, circa 40 de minute. Se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un platou şi se serveşte cu smântână ori cu sos de roşii.
Pofta buna!
Limonada Racoritoare cu Portocala si Mere