Budincă de tapioca cu afine
PrinteazaBudincă de tapioca cu afine din: tapoica, lapte dulce, frisca, esenta de migdale, sare, zahar tos, zahar vanilat, portoale, mango, menta, fistic.
- 125 g tapoica
- 500 ml lapte dulce
- 500 ml frisca
- doua oua
- jumatate de lingurita cu esenta de migdale
- un sfert de lingurita cu sare
- 130 g zahar tos
- doua pliculete zahar vanilat
- 3 portocale
- un mango
- 200 g afine
- menta
- fistic
Mod de preparare:
Laptele dulce şi frişca se pun la fiert într-o oală împreună cu sarea şi perlele de tapioca. Se lasă să clocotească apoi se ia oala de pe foc şi se lasă la răcit. Intr-un bol se amestecă zahărul tos cu ouăle până îşi dublează volumul.
Se adaugă esenţa de migdale şi zahărul vanilinat, coajă rasă de portocală, se amestecă şi se toarnă peste compoziţia din oală.
Se amestecă, se fierb două minute şi se opreşte focul. 0 parte din afine se pun în pahare de budinc şi deasupra se pune puţin mang pasat.
Se toarnă puţină budincă de tapioca, se presară afine şi s toarnă restul de budincă.
Se lasă să se răcească complet, se introduc paharele la rece pentru circa 30-60 de minute apoi se presară restul de afine si se decorează cu felii de portocale.
La budinca se mai poate adauga si menta sau fistic tocat.
Budincă de tapioca cu afine
Pofta buna!