Budinca de tapioca si fructe
PrinteazaBudinca de tapioca si fructe din: perle de tapioca, lapte de migdale, miere, kiwi, banana.
Tapioca este un ingredient versatil și este folosit în multe feluri de mâncare. Poate fi folosită în prepararea deserturilor, precum budinci, piureuri, prăjituri sau rulade. De asemenea, tapioca este folosită în anumite rețete de mâncare principală, cum ar fi supele sau tocănițele, pentru a le îngroșa.
Tapioca este o sursă de carbohidrați ușor de digerat și nu conține grăsimi sau colesterol. Este, de asemenea, bogată în calorii și furnizează energie. Totuși, tapioca nu conține multe nutrienți esențiali, precum vitaminele sau mineralele, și are un conținut scăzut de fibre.
Tapioca este potrivită pentru persoanele cu intoleranță la gluten, deoarece este un ingredient fără gluten. De asemenea, este utilizată în dietele de eliminare sau în dietele pentru probleme gastrointestinale, deoarece este considerată ușor de digerat.
Deși tapioca este în general sigură pentru consum, unele persoane pot avea alergie la tapioca. În plus, tapioca perle pot prezenta un risc de sufocare în cazul în care sunt consumate fără suficientă precauție, în special de copii mici sau persoane cu probleme de înghiț
Ingrediente:
- 1/3 cană perle de tapioca
- 2 1/2 cană lapte de migdale
- 2 linguri miere
- 1 kiwi
- 1 banană
Mod de preparare:
Hidratezi într-o cratiţă perlele de tapioca, pentru 15 minute, în 1 cană de lapte de migdale. In acest timp, cureţi fructele şi le tai cubuleţe.
Adaugi în cratiţă restul de lapte, mierea şi pui la fiert ingredientele, pentru 8-10 minute, amestecând uşor până se îngroaşă budinca, iar perlele de tapioca se înmoaie şi devin transparente.
Aşezi budinca în straturi separate prin fructe. O poţi consuma atât caldă, cât şi rece.
Pofta buna!