Budinca de tapioca cu jeleu de capsuni
PrinteazaBudinca de tapioca cu jeleu de capsuni din: perle de tapioca, apa, lapte, zahar vanilat, zahar, capsuni, gelatina.
Tapioca este o sursă de carbohidrați ușor de digerat și nu conține grăsimi sau colesterol. Este, de asemenea, bogată în calorii și furnizează energie. Totuși, tapioca nu conține multe nutrienți esențiali, precum vitaminele sau mineralele, și are un conținut scăzut de fibre.
Ingrediente:
- 1/2 cană perle de tapioca
- 3 căni apă
- 2 căni lapte
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 2 linguri zahăr
Pentru jeleu:
- 300 g căpşuni proaspete
- 1 lingură (10 g) gelatină
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru jeleu, hidratezi gelatina în 200 ml apă rece. Speli căpşunile, le cureţi de codiţe şi le fierbi la’foc mic, într-o crăticioară, împreună cu apa şi zahărul.
Pasezi cu blenderul fructele, până obţii o pastă omogenă. Incorporezi gelatina şi amesteci până se dizolvă.
Repartizezi jeleul în 3 pahare înclinate şi le aşezi pe un suport, astfel încât gelatina să se închege oblic.
Pentru budincă, pui la fiert apa şi perlele de tapioca. Amesteci şi cronometrezi 5 minute din momentul în care clocoteşte apa.
Scurgi perlele de tapipca într-o sită şi le treci prin jet de apă rece. Le pui din nou la fiert, cu laptele, zahărul şi zahărul vanilinat.
Budinca este gata când compoziţia se leagă şi periuţele devin transparente. Torni încet budincă peste jeleu şi laşi să se răcească.
Budinca de tapioca cu jeleu de capsuni
Pofta buna!