Budinca de tapioca cu jeleu de mango si rodie
PrinteazaBudinca de tapioca cu jeleu de mango si rodie din: lapte de cocos, lapte de vacă sau de soia, zahar, tapioca, mango, fructul pasiunii, kumquat (rudele portocalei), miere, foi de gelatină, rodii, tamarillo (roşii de copac).
- 1 cutie lapte de cocos
- 400 ml lapte de vacă sau de soia
- 2 linguri zahăr
- 8-9 linguri tapioca
Pentru jeleul galben:
- 2 mango
- 2 fructul pasiunii
- 200 g kumquat (rudele portocalei)
- 2 linguri miere
- 5 foi de gelatină
Pentru jeleul roşu:
- 2 rodii
- 2 tamarillo (roşii de copac)
- 2 linguri miere
- 5 foi de gelatină
Mod de preparare:
pPentru jeleul galben, Pui în storcătorul de fructe miezul de la fructul pasiunii, mango curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe şi fructele kumquat spălate şi tăiate în două.
Sucul rezultat îl pui într-un vas, adaugi mierea, 50 ml apă şi le laşi pe foc mic, amestecând să se topească bine mierea, iar când începe să fiarbă, dai vasul deoparte.
Pui gelatina, hidratată 5 minute în apă rece, amesteci să se înglobeze în totalitate, apoi dai jeleul la rece, 30-45 de minute.
Pentru jeleu rosu, pui în storcător seminţele de la rodie, tamarillo tăiat în două, iar cu linguriţa scoţi tot miezul.
Sucul obţinut îl pui într-un vas pe foc, împreună cu mierea şi apa, iar când începe să fiarbă, dai vasul deoparte şi adaugi gelatina hidratată 5 minute în apă rece.
Amesteci bine şi dai vasul la frigider pentru 30-45 de minute. Pui într-un vas laptele de cocos, laptele de vacă, zahărul şi tapioca.
Amesteci încontinuu până se îngroaşă, după care împărţi budinca în cupe, pe care le dai la frigider.
După ce s-au răcit cele două jeleuri, le împărţi în cupe peste budincă şi le laşi la frigider până a doua zi, când serveşti budinca ornată cu seminţe de rodie pentru cupa cu jeleu galben şi câte un fruct de kumquat pentru cupa cu jeleu roşu.
Budinca de tapioca cu jeleu de mango si rodie
Pofta buna!
Daca tot luati retete de la alte persoane,scriti macar cine a pregatit-o ca asa-i frumos sau multumiti, pentru ca eu am muncit la ea!