Budinca de tapioca cu miere
PrinteazaBudinca de tapioca cu miere din: tapioca, apa, lapte dulce, zahar tos, zahar vanilinat, limeta, fistic, miere, crengute de menta, sare, frisca, fructe de sezon.
- 250 g tapioca
- 500 ml apa
- 400 ml lapte dulce
- 150 g zahar tos
- doua pliculete zahar vanilinat
- o limeta
- 100 g fistic
- 50 ml miere
- doua crengute de menta
- un sfert de lingurita cu sare
- frisca
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Perlele de tapioca se pun într-un bol împreună cu apa. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru două ore.
Laptele dulce se pune într-o oală cu zahărul tos, mierea şi sarea şi când începe să fiarbă se adaugă perlele de tapioca împreună cu apa în care a fost pusă la înmuiat.
Se adaugă coaja rasă de la limetă, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mediu, amestecând din când în când ca să nu se lipească.
Când este fiartă, se opreşte focul, se adaugă crenguţele de mentă, se amestecă şi se lasă să se odihnească zece minute.
Se scot crenguţele de mentă, se toarnă jumătate în pahare sau boluri pentru budincă şi se presară fistic tocat.
Se poate servi atat calda, cat si rece, simpla, cu frisca sau fructe de sezon.
Budinca de tapioca cu miere
Pofta buna!