Budinca de tapioca cu migdale
PrinteazaBudinca de tapioca cu migdale din: perle tapioca, lapte de migdale, miere, capsuni, caise, frisca.
Tapioca poate fi găsită în mai multe forme. Una dintre cele mai comune forme este tapioca granulată sau tapioca perle. Acestea sunt mici bile albe, translucide și fără gust, care se înmoaie și se umflă în timpul procesului de gătit. Tapioca mai poate fi găsită și sub formă de fulgi sau făină.
Tapioca este o sursă de carbohidrați ușor de digerat și nu conține grăsimi sau colesterol. Este, de asemenea, bogată în calorii și furnizează energie. Totuși, tapioca nu conține multe nutrienți esențiali, precum vitaminele sau mineralele, și are un conținut scăzut de fibre.
Tapioca este potrivită pentru persoanele cu intoleranță la gluten, deoarece este un ingredient fără gluten. De asemenea, este utilizată în dietele de eliminare sau în dietele pentru probleme gastrointestinale, deoarece este considerată ușor de digerat.
- 1/3 cană perle tapioca
- 2 1/2 cană lapte de migdale
- 2 linguri miere
- 100 g căpşuni
- 100 g caise
- 100 ml frişcă
Mod de preparare:
Perlele de tapioca se pun la înmuiat pentru 15 minute într-o cană de lapte.
Căpşunile şi caisele se curăţă şi se taie cubuleţe mici.
După 15 minute se adaugă şi restul de lapte şi mierea şi se pune într-o cratiţă la fiert, amestecând uşor pentru 8-10 minute, până se îngroaşă şi perlele de tapioca devin transparente.
Se bate spumă frişcă. In cupe se alternează straturi de budincă cu straturi de căpşuni/caise.
Se lasă la rece timp de 30 de minute, apoi se ornează cu frişcă.
Pofta buna!