Budincă de tapioca

Printeaza

O reteta de budinca de tapioca din: perle tapioca, lapte, miere, ghimbir, sare de mare, esenta de vanilie, fructe, pudra de cacao si apa.

Tapioca poate fi găsită în mai multe forme. Una dintre cele mai comune forme este tapioca granulată sau tapioca perle. Acestea sunt mici bile albe, translucide și fără gust, care se înmoaie și se umflă în timpul procesului de gătit. Tapioca mai poate fi găsită și sub formă de fulgi sau făină.

Tapioca este un ingredient versatil și este folosit în multe feluri de mâncare. Poate fi folosită în prepararea deserturilor, precum budinci, piureuri, prăjituri sau rulade. De asemenea, tapioca este folosită în anumite rețete de mâncare principală, cum ar fi supele sau tocănițele, pentru a le îngroșa.

 

Ingrediente:Budincă de tapioca

  • 1/2 cană perle tapioca
  • 3 căni de lapte de vacă sau lapte vegetal
  • zahăr brut sau miere de albine, după gust
  • 1/4 linguriţă de ghimbir răzuit
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • esenţă de vanilie sau extract de vanilie
  • fructe, după preferinţă

pentru sosul de ciocolată:

  • 1 lingură pudră de roşcove sau pudră de cacao
  • 1 lingură miere de albine
  • puţină apă

 

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele pentru budincă în lapte şi se fierb la foc mic până când perlele de tapioca devin transparente.

Se toarnă budinca în bol şi se ornează cu fructe sau cu sos de ciocolată.

Budincă de tapioca

Budincă de tapioca

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • budinca de tapioca

1 comentariu

  1. Ce dracu e tapioca, ca n am auzit de asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.