Budinca cu telina, kaizer si smantana
PrinteazaBudinca cu telina, kaizer si smantana din: făină, drojdie, zahăr, unt moale, vin alb, ceapă, unt, ulei, ţelină, kaizer afumat, smântână, caşcaval, oua, piper, chimen, pătrunjel tocat
Ingrediente:
- 300 g făină
- 1/2 cub drojdie
- 1/2 linguriţă zahăr
- 50 g unt moale
- 120 ml vin alb
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei
- 2 rădăcini medii de ţelină
- 100 g kaizer afumat
- 250 g smântână
- 100 g caşcaval
- 2 ouă
- piper
- chimen
- 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă făina împreună cu o linguriţă de sare; se face o gropiţă la mijloc.
Se zdrobeşte drojdia şl se adăugă în gropiţă, împreună cu zahărul şi 4 linguri de apă călduţă.
Se amestecă împreună cu puţină făină de pe margini.
Se acoperă şi se lasă să crească 15 min. Se adaugă untul în fulgi şi vinul şi se frământă.
Se acoperă din nou şi se lasă să crească 30 min. într-un loc cald.
Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Se încing untul şi uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa 10 min.
Se curăţă ţelina, se rade şi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge şi se pune de-o parte.
Kaizerul se taie cuburi. Se bat ouăle cu smântână şi lapte; se adaugă sare, piper şi chimen.
Cuptorul se încinge la 220 °C. Se mai frământă aluatul o dată şi se întinde o foaie.
Se unge o tavă adâhcă şi se îmbracă în aluat, lăsându-se o margine ridicată.
Se repartizează pe blat ţelina, rondele de ceapă şi, kaizer. Se toarnă compoziţia de smântână şi se coace 15-20 min.
Se presară pătrunjel tocat, apoise taie tarta bucăţi şi se serveşte fierbinte.
Budinca cu telina, kaizer si smantana
Pofta buna!