Budinca cu telina, kaizer si smantana

Printeaza

Budinca cu telina, kaizer si smantana din: făină, drojdie, zahăr, unt moale, vin alb, ceapă, unt, ulei, ţelină, kaizer afumat, smântână, caşcaval, oua, piper, chimen, pătrunjel tocat

Budinca_cu_telina_kaizer_si_smantana

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 50 g unt moale
  • 120 ml vin alb
  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 rădăcini medii de ţelină
  • 100 g kaizer afumat
  • 250 g smântână
  • 100 g caşcaval
  • 2 ouă
  • piper
  • chimen
  • 1 lingură pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amestecă făina împreună cu o linguriţă de sare; se face o gropiţă la mijloc.

Se zdrobeşte drojdia şl se adăugă în gropiţă, împreună cu zahărul şi 4 linguri de apă călduţă.

Se ames­tecă împreună cu puţină făină de pe margini.

Se acoperă şi se lasă să crească 15 min. Se adaugă untul în fulgi şi vinul şi se frământă.

Se acoperă din nou şi se lasă să crească 30 min. într-un loc cald.

Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Se încing un­tul şi uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa 10 min.

Se curăţă ţelina, se rade şi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge şi se pune de-o parte.

Kaizerul se taie cu­buri. Se bat ouăle cu smântână şi lapte; se adaugă sare, piper şi chimen.

Cuptorul se încinge la 220 °C. Se mai frământă aluatul o dată şi se întinde o foaie.

Se unge o tavă adâhcă şi se îmbracă în aluat, lăsându-se o margine ridicată.

Se repartizează pe blat ţelina, rondele de ceapă şi, kaizer. Se toar­nă compoziţia de smântână şi se coace 15-20 min.

Se presară pătrunjel tocat, apoise taie tarta bucăţi şi se serveşte fierbinte.

 

Budinca cu telina, kaizer si smantana

Budinca_cu_telina_kaizer_si_smantana

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.