Budinca tricolora

Printeaza

Budinca tricolora din: oua, lapte, zahar, faina, unt, ciocolata, visine sau cirese.

Ingrediente:Budinca tricolora

  • 5 oua
  • 1 litru de lapte
  • 125 g de zahar
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 5 linguri de faina
  • unt (margarina) cat o nuca
  • 50 g de ciocolata de menaj
  • 100 g de visine sau cirese

Mod de preparare:

Cele 5 oua se separa iar pe galbenusuri se pun zaharul, zaharul vanilat, se amesteca bine, se subtiaza cu lapte amestecul.

O jumatate de litru de lapte se pune pe foc, intr-o cratita groasa, pe plita nu direct pe flacara si se lasa sa fiarba.

Peste galbenusurile cu zahar se pun cele 5 linguri de faina, una cate una,avand grija sa nu se faca cocoloase. Se subtiaza cu laptele ramas.

Intre timp, laptele de pe foc fierbe, iar noi turnam compozitia de galbenusuri in cratita de pe foc. Amestecam tot timpul, sa nu se formeze cocoloase.

Tinem crema pe foc pana ce aceasta se ingroasa bine. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga unt (margarina) cat o nuca.

Albusurile se bat spuma si se amesteca cu crema fiarta. Se lasa putin sa se potoleasca. Aceasta crema se impatre in 3, o parte se lasa in culoarea originala (galben), o parte se amesteca cu ciocolata menaj topita in 2 linguri de lapte si se face maro iar cea de-a treia parte se amesteca cu fructele zdrobite, din care avem grija sa lasam cateva pentru ornament.

Se aranjeaza in cupe de sticla, ca sa se vada frumos, si se orneaza cu fructe, eventual si cu frisca, daca avem la indemana.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.