Budinca ungureasca de paste

Printeaza

Budinca ungureasca de paste din: paste fainoase, branza de vaci, oua, crema de branza, zahar vanilat, zahar, stafide, rom, frisca, sirop de cirese, unt si perle de ciocolata.

 

Ingrediente:Budinca_ungureasca_de_paste

  • 500 g paste făinoase
  • 500 g brânză de vaci
  • 6 ouă
  • 1 cutie cremă de brânză
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g zahăr
  • stafide
  • rom
  • 250 ml frişcă
  • 50 ml sirop de cireşe
  • 150 g unt topit
  • perle de ciocolată (opţional)

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Pastele făinoase le pui la fiert în apă cu sare şi cu puţin ulei. Baţi bine albuşurile. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat, brânza de vaci, untul, cre­ma de brânză, stafidele înmuiate în rom. Baţi bine frişca cu siropul de cireşe (opţional).

Când paste­le sunt fierte, le scurgi de apă, le amesteci cu compoziţia de brân­ză, cu jumătate din compoziţia de albuşuri bătute şi cu frişca. Cea­laltă jumătate rămasă de albuşuri o pui deasupra, la final. Pregăteşti o tavă tapetată cu hârtie de copt, pui compoziţia de paste ameste­cate cu brânza şi cu frişca bătu­tă, iar deasupra pui diferenţa de albuşuri bătute. Presari perle de ciocolată (opţional).

Dai tava la cuptor pentru 45-50 de minute, la 170 de grade. Serveşti budinca rece. Este foarte bună şi caldă, deşi nu se poate tăia foarte bine până nu se răceşte.

 

 

Budinca ungureasca de paste

Budinca_ungureasca_de_paste

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.