Budinca ungureasca de paste
PrinteazaBudinca ungureasca de paste din: paste fainoase, branza de vaci, oua, crema de branza, zahar vanilat, zahar, stafide, rom, frisca, sirop de cirese, unt si perle de ciocolata.
- 500 g paste făinoase
- 500 g brânză de vaci
- 6 ouă
- 1 cutie cremă de brânză
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 200 g zahăr
- stafide
- rom
- 250 ml frişcă
- 50 ml sirop de cireşe
- 150 g unt topit
- perle de ciocolată (opţional)
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Pastele făinoase le pui la fiert în apă cu sare şi cu puţin ulei. Baţi bine albuşurile. Amesteci gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat, brânza de vaci, untul, crema de brânză, stafidele înmuiate în rom. Baţi bine frişca cu siropul de cireşe (opţional).
Când pastele sunt fierte, le scurgi de apă, le amesteci cu compoziţia de brânză, cu jumătate din compoziţia de albuşuri bătute şi cu frişca. Cealaltă jumătate rămasă de albuşuri o pui deasupra, la final. Pregăteşti o tavă tapetată cu hârtie de copt, pui compoziţia de paste amestecate cu brânza şi cu frişca bătută, iar deasupra pui diferenţa de albuşuri bătute. Presari perle de ciocolată (opţional).
Dai tava la cuptor pentru 45-50 de minute, la 170 de grade. Serveşti budinca rece. Este foarte bună şi caldă, deşi nu se poate tăia foarte bine până nu se răceşte.
Budinca ungureasca de paste
Pofta buna!