Budinca de urzici cu cascaval
PrinteazaBudinca de urzici cu cascaval din: urzici, lapte, unt, pesmet, faina, cascaval, oua, orez, sare, piper.
Ingrediente:
- 700 g urzici
- 300 ml lapte (opţional)
- 100 g unt
- 75 g pesmet
- 125 g făină
- 100 g caşcaval
- 2 ouă
- 50 g orez
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi urzicile, le speli în mai multe ape şi apoi le adaugi în apă fierbinte şi le laşi să fiarbă circa 15 minute.
După fierbere, le scurgi şi le laşi să se răcească, apoi le toci mărunt.
Orezul spălat îl fierbi. Urzicile tocate le freci cu 75 g făină şi apoi le pui într-un vas în care ai pus untul şi le căleşti împreună cu orezul.
Adaugi zeama în care au fiert urzicile sau lapte, lei un vas bun pentru cuptor, îl ungi cu unt şi îl tapetezi cu pesmet.
Torni compoziţia şi dai vasul la cuptor. Deasupra pui ouăle bătute şi apoi caşcavalul ras. Ţii vasul la cuptor până se rumeneşte budinca.
O poţi servi drept gustare sau ca o garnitură.
Budinca de urzici cu cascaval
Pofta buna!