Budinca de vanilie cu ciocolata – delicios si gustos
PrinteazaBudinca de vanilie cu ciocolata din: pastaie de vanilie, gelatina, frisca, zahar, amidon, lapte integral, ciocolata amaruie, sare, esenta de vanilie, ciocolata.
- o pastaie de vanilie
- 1,5 foi gelatina
- 250 g frisca lichida
- 25 g zahar
pentru budinca de ciocolata:
- 30 g amidon
- 100 g zahar
- 720 ml lapte integral
- 170 g ciocolata amaruie
- un praf sare
- o fiola esenta vanilie
pentru servit:
- 25 g ciocolata simpla
Mod de preparare:
Pentru budinca de vanilie se pun la înmuiat în apă rece foile de gelatină.
Păstaia de vanilie se taie în două şi se răzuie seminţele.
Se amestecă frişca lichidă cu vanilia şi zahărul şi se pun la foc mic pentru 15 minute.
Se adaugă gelatina şi se amestecă pentru a se dizolva.
Pentru budinca de ciocolată, se amestecă amidonul, zahărul şi sarea şi apoi se toarnă încet laptele rece.
Se pune la foc 10 minute, şi când începe să devină groasă, se pune ciocolata ruptă bucăţele.
Se continuă fierberea încă 2-4 minute. Se trage de pe foc şi se pune fiola de vanilie.
In pahare de plastic, se pun alternativ straturi din cele două budinci şi se dau la rece pentru 3 ore.
Se răstoarnă apoi pe farfuriile de servit.
Se aduc la masă cu aşchii de ciocolată ţinută la congelator şi apoi trecută prin râzătoare.
Budinca de vanilie cu ciocolata
Pofta buna!
Asa mai zic si eu
Buna rau budinca
Imi place reteta asta
Buna rau budinca asta
Neeeh, prea dulce pentru gustul meu
Nu-mi place budinca
Imi dai si mie din budinca 🙂
Sa vedem ce iese
Nu-mi place budinca asta