Budincă de vanilie şi ciocolată

Printeaza

Budincă de vanilie şi ciocolată din: budinca de vanilie, zahar, amidon, galbenus, lapte, unt, esenta de vanilie, sare, zahar, cacao, amidon, galbenus si lapte.

 

Ingrediente:

  • pentru budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 50 g amidon
  • 1 galbenus
  • 100 ml lapte
  • 30 g unt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • sare

pentru budinca de ciocolata:

  • 55 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura amidon
  • 1 galbenus
  • 150 ml lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Budincă de vanilie şi ciocolată: Pentru budinca de vanilie, se amestecă zahărul, amidonul şi sarea.

Separat, se amestecă gălbenuşul cu 2 linguri de lapte şi apoi se bate cu o furculiţă până se dizolvă complet şi se toarnă peste amestecul cu amidon.

Restul laptelui se încălzeşte pe foc şi se toarnă peste amestecul de la punctul 1, amestecând până la completa dizolvare.

Se pune apoi totul pe foc şi sefierbe. Din momentul in care fierbe, se mai tine un minut pe foc si se trage de pe foc, adaugand vanilie si untul.

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru budinca de ciocolată se amestecă întâi zahărul, cacaua, amidonul şi praful de sare.

Apoi, se continuă ca la budinca de vanilie prin amestecarea gălbenuşului cu laptele şi fierbere. Se lasă la temperatura camerei.

Se serveste in cupe, decorata cu fructe de sezon.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Rață cu Piure de Păstârnac și Morcov

Rață cu Piure de Păstârnac și Morcov: Un Festin Gourmet pentru Orice Ocazie – Carnea de rata este apreciata pentru textura sa fragedă și gustul bogat. Combinată cu un piure de păstârnac și morcov, această rețetă devine un festin rafinat potrivit pentru orice ocazie specială. Această combinație aduce un echilibru perfect între proteinele de înaltă […]

Ceai de Pelin

Ceai de Pelin: Un Elixir Natural pentru Detoxifiere și Digestie – este cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice remarcabile, fiind folosit de secole în medicina tradițională pentru a trata diverse afecțiuni. Acest ceai amar este renumit pentru efectele sale detoxifiante și digestive, ajutând la ameliorarea problemelor gastrointestinale și la curățarea organismului de toxine. Prepararea ceaiului de […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.