Budinca de carne cu sos de smantanadin: carne de vitel sau purcel, franzela, lapte, unt, oua sare, piper, salata si sos de smantana. Ingredinte: 1 kg carne de vitel sau de purcel 1 felie de franzela 1 ceasca lapte 75 g unt 4 oua sare piper salata sos de smintina Mod de preparare Se […]
Budincă de vanilie cu fructe
PrinteazaBudincă de vanilie cu fructe din: oua, lapte, zmeura, mure, afine, zahar, esenta de vanilie, sare.
- 4 oua
- 400 ml lapte
- 500 g fructe de padure (zmeura, mure, afine)
- 450 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Frecaţi bine ouăle cu 200 g zahăr, apoi încorporaţi laptele, esenţa de vanilie şi un praf de sare.
Puneţi-le la fiert în „bain- marie”, continuând să amestecaţi, pentru a nu se lipi şi pentru a nu face cocoloaşe.
Când amestecul s-a fiert, compoziţia devine cremoasâ, exact ca o budincă.
Puneţi compoziţia în forme individuale, lăsaţi-o să se răcească câteva ore şi ocupaţi-vă de fructele cu care veţi orna deliciosul desert.
Spălaţi bine fructele de pădure şi puneţi-le într-o cratiţă cu fund dublu, împreună cu restul de zahăr, lăsând deoparte câteva fructe pentru decor.
Le lăsaţi să fiarbă 15-20 min, la foc mic, amestecând uşor. Când sosul a căpătat consistenţă şi arată ca o dulceaţă, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi sosul să se răcească.
Răsturnaţi budinca din forme pe farfurioare, turnaţi sosul deasupra, ornaţi cu câteva fructe şi serviţi.
Budincă de vanilie cu fructe
Pofta buna!
Budinca cu branza de vaca din: branza de vaca, unt, smantana, faina, zahar, stafide, coaja de lamaie, sare, unt, pesmet si sos de vanilie. Ingrediente: 750 g branza de vaca 100 g unt 2 linguri smintina 1 lingura faina 3 linguri zahar 100 g stafide 4 oua, coaja rasa de la o lamaie un praf […]
Reteta zilei: Budinca de anghinare
Budinca de anghinare din: paine, anghinare, mozzarella, gorgonzola, bacon, oua, lapte, sare, piper. Ingrediente: 8 felii paine 2 căni de anghinare din conserva 1 ½ cani mozzarella, mărunțită 1 cană gorgonzola sfărâmata 6 felii bacon, prajit si maruntit 6 ouă 4 căni de lapte sare și piper, după gust Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la […]
Pofta buna!