Budinca de vanilie cu zmeuradin: lapte, zahar, amidon, esenta de vanilie, unt, sare, zmeura si frunze de menta.
Ingrediente:
475 ml lapte
100 g zahar
25 g amidon
1 fiola esenta de vanilie
15 g unt
un praf de sare sau alte fructe, dupa gust
pentru servit:
zmeura si frunze de menta proaspata
Mod de preparare:
Se încălzeşte laptele la foc mic şi, când face băşicuţe, se trage de pe foc şi se lasă deoparte. Intr-un castron se amestecă zahărul, amidonul şi sarea.
Peste acestea se toarnă laptele, amestecând continuu, pentru a se încorpora, iar apoi se pune pe foc.
Se amestecă pe perioada fierberii şi atunci când începe să se îngroaşe, se ia de pe foc.
Nu se fierbe. După ce crema nu mai este pe foc, se pune vanilie si untul, se amesteca bine, apoi se pune in cupe si se da la rece o ora.
Budincă de ciocolată și vanilie din: lapte, zahar, pudra de cacao, faina, extract de vanilie, sare, oua, unt. Acest desert este potrivit pentru ocazii speciale sau pentru momente de răsfăț personal. Poate fi servită caldă sau rece, cu o lingură de frișcă sau fructe proaspete deasupra. Ingrediente: 500 ml lapte 3 linguri de zahăr […]
Budincă cu Fructe de Pădure și Fulgi de Ovăz din: fulgi de ovaz, lapte, miere, extract de vanilie, fructe de padure, oua, sare, ulei. Ingrediente: 1 cană de fulgi de ovăz 2 căni de lapte (poate fi lapte de vacă, lapte vegetal sau apă) 2 linguri de miere sau sirop de arțar 1 linguriță de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.