Budinca de varza cu branza rasa

Printeaza

Budinca de varza cu branza rasa din: varza, oua, ceapa, branza rasa, unt, pesmet, patrunjel, sare, piper, smantana.

Ingrediente:

  • o varză de un kilogram
  • 3-4 ouă
  • 2 cepe mijlocii
  • 4 linguri de brânză rasă
  • 75 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • o legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • smântână

 

Mod de preparare Budinca de varza cu branza rasa:

Se curăţă varza de frunzele veştede şi se spală. Se pun deoparte cinci-şase foi, restul de varză tocându-se în fâşii cât mai subţiri.

Se ia o cratiţă, se pune untul şi se lasă pe foc până se topeşte. Se adaugă varza tocată, se amestecă bine, se acoperă cratiţa cu un capac, se face focul mic şi se lasă să fiarbă, înăbuşit, aproximativ 30 de minute.

Intre timp, se curăţă ceapa, se spală, se toacă mărunt şi se pune în cratiţa cu varză, continuându-se fierberea până se înmoaie ceapa.

Când ceapa şi varza s-au înmuiat, se pun sare şi piper, după gust, pătrunjelul verde, tocat, şi se amestecă bine.

Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă să se răcească. Se adaugă ouăle, bătute ca pentru omletă, brânză rasă şi jumătate din cantitatea de pesmet.

Se amestecă în continuare până la omogenizare. Se opăresc cele cinci-şase foi puse deoparte.

Separat, într-un castron, se pune un prosop curat pe care se aşează foile de varză opărite, cu marginile suprapuse.

In mijlocul lor se pune compoziţia din cratiţă, se împăturesc frunzele, acoperind compoziţia (ca la sarmale), se strâng marginile şervetului (deasupra), se leagă cu o sforicică, obţinând o formă sferică (ca varza).

Budinca astfel pregătită se pune într-o oală cu apă clocotindă, care se acoperă cu un capac. Se lasă la fiert 50-60 de minute.

Dacă apa din oală scade, se mai adaugă apă fiartă, astfel încât budinca să fie acoperită cu apă.

Separat, se pregăteşte un platou încălzit. Când budinca este gata, se desface şervetul, se aşează conţinutul pe farfuria încălzită, se pune unt topit pe deasupra, se presară restul de pesmet şi se adaugă smântână proaspătă. Se serveşte fierbinte.

Budinca de varză se mai poate pregăti şi din varză fiartă, care se dă prin maşina de tocat.

Se pregăteşte, mai departe, la fel ca mai sus.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.