Budinca de varza cu sos
PrinteazaBudinca de varza cu sos din: varza, smantana, cascaval, oua, pesmet, piper,unt, sare, marar, sos de rosii, sos de smantana.
- 1 varză
- 80 g smântână
- 150 g caşcaval ras
- piper
- 2 linguri pesmet
- 3 ouă
- 3 linguri unt
- sare
- 1 legătură mărar tocat
- sos de roşii, opţional
- sos de smântână, opţional
Mod de preparare:
Tai varza în patru şi o pui la fiert în apă cu sare, aproximativ 10 minute, o laşi la răcit, o tai fideluţă şi o mai ţii, dacă e cazul, la scurs.
Baţi ouăle, le amesteci cu smântână, adaugi varza, pesmetul, caşcavalul, mărarul, 2 linguri de unt topit şi omogenizezi bine. Dacă vrei, mai presari sare şi piper, după gust.
Ungi un vas termorezistent cu o lingură de unt, torni compoziţia şi dai la cuptor până când se rumeneşte. O serveşti ca atare sau cu sos de smântână ori de roşii.
Pofta buna!