Budinca de varza cu telemea
PrinteazaBudinca de varza cu telemea din: varza, telemea, cascaval, oua, lapte, unt, smantana.
- 1 varză
- 200 g telemea de oi
- 100 g caşcaval ras
- 4 ouă
- 3 felii franzelă
- 100 ml lapte
- 150 g unt
- 100 g smântână
Mod de preparare:
Varza se opăreşte întreagă, în apă cu sare. Se desfac primele foi; miezul se taie fideluţă şi se amestecă cu feliile de franzelă înmuiate în lapte şi stoarse bine.
Se adaugă brânza rasă, 50 g caşcaval ras, ouăle bătute spumă şi 100 g smântână.
Se pun într-o cratiţă foile de varză întregi, se adaugă compoziţia pregătită, se acoperă cu marginile foilor de varză şi se stropeşte cu grăsime.
Se acoperă cu zeama în care a fost opărită varza şi se dă la cuptor, până se înmoaie şi scade. Budinca se serveşte caldă, cu sos de roşii sau smântână şi caşcaval.
Pofta buna!