Budinca de varza cu telemea

Printeaza

Budinca de varza cu telemea din: varza, telemea, cascaval, oua, lapte, unt, smantana.

Ingrediente:Budinca de varza cu telemea

  • 1 varză
  • 200 g telemea de oi
  • 100 g caşcaval ras
  • 4 ouă
  • 3 felii franzelă
  • 100 ml lapte
  • 150 g unt
  • 100 g smântână

 

Mod de preparare:

Varza se opăreşte întreagă, în apă cu sare. Se desfac primele foi; miezul se taie fideluţă şi se amestecă cu feliile de franzelă înmuiate în lapte şi stoarse bine.

Se adaugă brânza rasă, 50 g caşcaval ras, ouăle bătute spumă şi 100 g smântână.

Se pun într-o cratiţă foile de varză întregi, se adaugă compoziţia pregătită, se acoperă cu marginile foilor de varză şi se stropeşte cu grăsime.

Se acoperă cu zeama în care a fost opărită varza şi se dă la cuptor, până se înmoaie şi scade. Budinca se serveşte caldă, cu sos de roşii sau smântână şi caşcaval.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.