Budincă verde cu sos de brânză

Printeaza

O reteta de budinca verde cu sos de branza din: salata verde, galbenusuri, albusuri, sos bechamel, sare, telemea de vaca, cas afumat, lapte, sare, piper alb, unt si pesmet.

Ingrediente:Budincă verde cu sos de brânză

  • 150 g salată verde
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 albuşuri
  • 250 g sos bechamel
  • 1 lingură parmezan ras
  • sare

pentru sos:

  • 200 g telemea proaspătă de vacă
  • 50 g caş afumat
  • 2 linguri lapte
  • sare şi piper alb

pentru forme:

  • 10 g unt
  • 10 g pesmet

 

Mod de preparare:

Spală frunzele de salată şi fierbe-le circa 10 minute în apă clocotită cu un praf sare. Scurge-le, lasă-le să se răcească şi pa- sează-le în blender. Adaugă gălbenuşurile, mixează şi toarnă-le într-un castron. Pune parmezanul, sosul bechamel (trebuie să fie mai gros) şi amestecă.

Separat, bate albuşurile spumă tare, apoi pune-le peste compoziţia de salată; amestecă totul uşor, cu ajutorul unui tel, de jos în sus. Unge 4 forme individuale de budincă cu unt, tapetează-le cu pesmet şi toarnă compoziţia.

Pune formele într-o tavă umplută pe jumătate cu apă şi dă-le la cuptor. Coace-le 30 de minute la bain-marie în cuptorul încălzit la 180° C.

Taie cuburi cele două tipuri de brân­ză şi pune-le într-o crăticioară împreună cu laptele. Sărează şi piperează, după gust. Pune crăticioara pe foc mic şi ţine-o circa 5 minute, până când se topeşte brânza, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe.

Scoate budincile din cuptor, răstoarnă-le pe farfurii şi toarnă pe ele sos de brânză. Decorează-le cu câteva fâşii de salată proas­pătă şi serveşte-le fierbinţi.

Budincă verde cu sos de brânză

Budincă verde cu sos de brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.