Budincă verde cu sos de brânză
PrinteazaO reteta de budinca verde cu sos de branza din: salata verde, galbenusuri, albusuri, sos bechamel, sare, telemea de vaca, cas afumat, lapte, sare, piper alb, unt si pesmet.
- 150 g salată verde
- 3 gălbenuşuri
- 3 albuşuri
- 250 g sos bechamel
- 1 lingură parmezan ras
- sare
pentru sos:
- 200 g telemea proaspătă de vacă
- 50 g caş afumat
- 2 linguri lapte
- sare şi piper alb
pentru forme:
- 10 g unt
- 10 g pesmet
Mod de preparare:
Spală frunzele de salată şi fierbe-le circa 10 minute în apă clocotită cu un praf sare. Scurge-le, lasă-le să se răcească şi pa- sează-le în blender. Adaugă gălbenuşurile, mixează şi toarnă-le într-un castron. Pune parmezanul, sosul bechamel (trebuie să fie mai gros) şi amestecă.
Separat, bate albuşurile spumă tare, apoi pune-le peste compoziţia de salată; amestecă totul uşor, cu ajutorul unui tel, de jos în sus. Unge 4 forme individuale de budincă cu unt, tapetează-le cu pesmet şi toarnă compoziţia.
Pune formele într-o tavă umplută pe jumătate cu apă şi dă-le la cuptor. Coace-le 30 de minute la bain-marie în cuptorul încălzit la 180° C.
Taie cuburi cele două tipuri de brânză şi pune-le într-o crăticioară împreună cu laptele. Sărează şi piperează, după gust. Pune crăticioara pe foc mic şi ţine-o circa 5 minute, până când se topeşte brânza, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe.
Scoate budincile din cuptor, răstoarnă-le pe farfurii şi toarnă pe ele sos de brânză. Decorează-le cu câteva fâşii de salată proaspătă şi serveşte-le fierbinţi.
Budincă verde cu sos de brânză
Pofta buna!