Budinca de vinete cu ceapa

Printeaza

Budinca de vinete cu ceapa din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, ulei, faina, usturoi, verdeata.

Conținut bogat de nutrienți:

Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.

Conținut scăzut de calorii:

Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.

Conținut bogat de antioxidanți:

Aceste legume conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea violetă caracteristică. Antocianinele au fost asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și cu protecția împotriva stresului oxidativ.

Beneficii pentru sănătatea inimii:

Datorită conținutului lor de potasiu și antioxidanți, vinetele pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale sănătoase și la reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare.

Susțin sănătatea creierului:

Consumul regulat de vinete poate fi benefic pentru sănătatea creierului, datorită conținutului de antioxidanți și substanțe fitochimice.

Reglează nivelul de zahăr din sânge:

Unul dintre compușii vinetelor, cunoscut sub numele de fenoli, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Ingrediente:

 

  • 3-4 vinete
  • 3 cepe
  • 5 ardei graşi
  • 6-8 roşii
  • un pahar cu ulei
  • 1 lingură cu făină
  • 8-10 căţei de usturoi
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Budinca de vinete cu ceapa: Speli vinetele, le ştergi şi le tai în felii groase de 1 cm, pe care le presari cu sare şi le pui într-o strecu­rătoare, să-şi lase sucul amar.

Separat, căleşti cea­pa, tai ardeii în rondele şi înăbuşi totul cu puţin ulei.

Adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate, verdeaţa, sarea şi usturoiul.

Treci prin făină feliile de vinete, le prăjeşti pe ambele feţe şi le laşi la o parte.

Intr-o tavă, pui un rând de vinete, un rând din compoziţia de roşii, astfel ca ultimul strat să fie de vinete.

Pre­sari pătrunjel şi coci la cuptor potrivit de cald, timp de 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Supa Fo Tiao Qiang – Buddha Jumps Over the Wall: O Supă, O Poveste, O Tradiție Fujian

Supa Fo Tiao Qiang – Buddha Jumps Over the Wall: O Supă, O Poveste, O Tradiție Fujian. “Buddha Jumps Over the Wall“, cunoscută și sub numele de Fo Tiao Qiang, este mai mult decât un simplu fel de mâncare; este o capodoperă culinară, un simbol al rafinamentului gastronomic chinezesc. Originar din provincia Fujian, acest preparat […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.