Budinca de vinete cu usturoi
PrinteazaBudinca de vinete cu usturoi din: vinete, ardei, rosii, ceapa, ulei, faina, usturoi, patrunjel, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 vinete
- 4 ardei
- 6 roşii
- 3 cepe
- ulei
- 1 lingură de făină
- 4 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- busuioc verde
- sare
- piper
Mod de preparare Budinca de vinete cu usturoi:
Vinetele se spală, se şterg, se taie felii, se presară cp sare şi se lasă la scurs 30 de minute.
După ce s-au scurs, se opăresc în apă clocotită.
Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei, împreună cu ardeii tăiaţi fideluţă.
Se adaugă făina, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt, verdeaţa tocată mărunt, sarea/piperul şi usturoiul pisat.
Intr-o tavă unsă cu ulei se aşază un strat de vinete, un strat de sos, se repetă operaţia şi se termină cu un strat de vinete, peste care se presară pătrunjelul şi busuiocul tocate mărunt. Se dau la cuptor 10-15 minute.
Pofta buna!