Budinca de vinete cu usturoi

Printeaza

Budinca de vinete cu usturoi din: vinete, ardei, rosii, ceapa, ulei, faina, usturoi, patrunjel, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 4 ardei
  • 6 roşii
  • 3 cepe
  • ulei
  • 1 lingură de făină
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • busuioc verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare Budinca de vinete cu usturoi:

Vinetele se spală, se şterg, se taie felii, se pre­sară cp sare şi se lasă la scurs 30 de minute.

După ce s-au scurs, se opăresc în apă clocotită.

Cea­pa se curăţă, se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei, împreună cu ardeii tăiaţi fideluţă.

Se adaugă făi­na, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt, verdeaţa tocată mărunt, sarea/piperul şi ustur­oiul pisat.

Intr-o tavă unsă cu ulei se aşază un strat de vinete, un strat de sos, se repetă oper­aţia şi se termină cu un strat de vinete, peste care se presară pătrunjelul şi busuiocul tocate mărunt. Se dau la cuptor 10-15 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.