Budincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati
PrinteazaBudincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati din: faina, oua, lapte, musta dijon, ulei, carnati de porc, frunze de salvie si rozmarin.
- 140 g de faina
- 3 oua
- 300 ml de lapte
- 2 lingurite de mustar Dijon
- 2 linguri de ulei
- 8 carnati de porc, preferabil mai grosi
- 8 frunze de salvie
- 4 fire de rozmarin
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 240°C/gaz 9. într-un robot de bucătărie, amestecă făina, ouăle, laptele şi muştarul, apoi asezonează şi mixează până când obţii un aluat omogen. Lasă-l să se odihnească 30 de minute.
Toarnă uleiul într-o tavă cu dimensiunile de 30x23cm, înaltă de 7,5cm, unge bine pereţii acesteia şi dă-o la cuptor. Când tava e încinsă bine, aşază în ea cârnaţii şi dă-i la cuptor 5 minute.
Amestecă puţin aluatul şi toarnă-l în tava încinsă, peste cârnaţi. Ai grijă, pentru că s-ar putea să sară ulei. Presară repede frunzele de salvie şi de rozmarin, apoi dă tava la cuptor pe raftul din mijloc. Nu deschide uşa cuptorului 25 de minute.
Apoi verifică şi mai lasă 10-15 minute, dacă e nevoie. Budinca este gata când aluatul devine pufos şi se rumeneşte. O poţi servi direct din tavă.
Budincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati
Pofta buna!