Budincă Yorkshire
PrinteazaBudincă Yorkshire din: oua, faina, lapte, sare, ulei, stafide.
- două ouă
- o jumătate de cană de făină
- o jumătate de cană de lapte
- un vârf de cuţit de sare
- ulei sau untură
- stafide
Mod de preparare:
Ouăle se amestecă foarte bine cu laptele şi sarea, apoi se toarnă compoziţia în mijlocul făinii. Se presară stafidele şi se mixează sau se frământă cu mâinile până când se obţine o compoziţie mai groasă, de culoare galbenă.
Se încinge cuptorul la 230°C. Se ung cu ulei sau cu untură formele rotunde pentru budincă şi se lasă câteva secunde în cuptor cât să se topească untura. Se aşază compoziţia de budincă în forme, fără a le umple însă.
Se lasă în cuptor timp de 10-15 minute. în timpul acesta nu se va deschide cuptorul pentru ca budinca să nu se lase şi să crească frumos.
Budincă Yorkshire
Pofta buna!
Incoming search terms:
- budinca yorkshire
- budinca yorkshire cuptor
Nu am mai auzit pana acum de budinca asta!