Budinca de zarzavat

Printeaza

Budinca de zarzavat

Ingrediente:

  • 200 g mazăre boabe
  • 1 conopidă
  • 250 g fasole franceză
  • 200 g morcovi
  • 3-4 linguri unt proas­păt (sau 2 1/2 linguri unt topit)
  • 100 g caşcaval, şvaiţer sau parmezan
  • 125 g smîntînă
  • 1 ou
  • sare

Pentru clătite :

  • 3 gălbenuşuri
  • 1 pahar lapte
  • 250 g făină
  • 2 linguri sifon
  • 1/2 lingură ulei (pentru uns tava)

Mod de preparare:

Budinca de zarzavat: Facem un aluat de clătite şi coacem şase clătite cît fundul unei far­furii mari.

Fierbem separat cu sare fasolea, ma­zărea şi conopida, iar morcovul, cu foarte puţină sare.

Le scurgem de apă, tăiem morcovul în cuburi mici, fasolea în rom­buri, iar conopida o desfacem în buche­ţele. Oprim o lingură de mazăre.

Intr-o cratiţă încălzim unt (nu trebuie să se încingă, deoarece untul se arde re­pede pierzîndu-şi gustul), punem tot zar­zavatul, scuturînd cratiţa ca să nu se prindă.

Cînd zarzavatul a căpătat gust de unt, îl dăm la o parte pînă se răceşte şi îl împărţim în cinci părţi. Ungem cu unt topit şi sleit un vas rezistent la foc, pu­nem o clătită, peste care întindem uni­form o parte din zarzavat.

Peste fiecare rînd putem presăra caşcaval ras. La sfîrşit, cînd acoperim cu ultima clătită, un­gem deasupra cu o bucăţică de unt proas­păt sau topit (luceşte mai bine) şi ra­dem caşcaval peste budincă. Garnisim cu boabe de mazăre.

Punem budinca la cuptor. Batem smîn­tînă cu ou, adăugăm unt (bucăţele) şi cînd începe să se rumenească budinca, tur­năm compoziţia deasupra.

Punem din nou la cuptor şi din cînd în cînd luăm sosul din jurul budincii şi-1 turnăm cu o lin­gură deasupra, pînă îl absoarbe cu totul.

Dăm budinca la cuptor cu 30 minute înainte de a servi la masă.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Iese foarte buna aceasta budinca daca folositi svaiter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.