Budincă de mălai dulce
PrinteazaBudincă de mălai dulce
- 3 ceşti mălai
- 1 ceaşcă făină albă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 1/2 linguriţă sare
- 1 sifon
- un vîrf de cuţit bicarbonat
- ulei şi făină pentru formă
- zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Se pun într-un castron mălaiul, făina, zahărul, sarea, bicarbonatul şi uleiul. Se amestecă cu lingura, adăugînd cîte puţin sifon.
După ce s-a pus tot sifonul, se lasă 10-15 min, apoi se amestecă din nou şi se pune compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină.
Se dă la cuptor, la foc potrivit, şi se lasă să se rumenească. În compoziţie se poate amesteca puţin rahat tăiat cuburi mici sau fructe din dulceaţă.
Se serveşte tăiată bucăţi pătrate nu prea mari, presărate cu zahăr pudră vanilat.
Pofta buna!