Budincă de mălai dulce

Printeaza

Budincă de mălai dulce

Ingrediente:Budincă de mălai dulce

  • 3 ceşti mălai
  • 1 ceaşcă făină albă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 sifon
  • un vîrf de cuţit bicarbonat
  • ulei şi făină pentru formă
  • zahăr pudră vanilat

 

Mod de preparare:

Se pun într-un castron mălaiul, făina, zahărul, sarea, bicar­bonatul şi uleiul. Se amestecă cu lingura, adăugînd cîte puţin sifon.

După ce s-a pus tot sifonul, se lasă 10-15 min, apoi se amestecă din nou şi se pune compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină.

Se dă la cuptor, la foc potrivit, şi se lasă să se rumenească. În compoziţie se poate amesteca puţin rahat tăiat cuburi mici sau fructe din dulceaţă.

Se serveşte tăiată bucăţi pătrate nu prea mari, presărate cu zahăr pudră vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.