Bule de varza cu carne
PrinteazaBule de varza cu carne din: carne, verze, grasime, ceapa, oua, smantana, pesmet, sare, verdeata, rosii.
- 350 g carne
- 2 verze
- o lingură grăsime
- 3-4 cepe
- 1-2 ouă
- un pahar smântână
- pesmet
- sare
- verdeaţă
- 4-5 roşii
Mod de preparare:
Se prepară din varză dulce. Se desface varza în foi, se fierbe în apă clocotindă cu sare.
Se aşează două-trei foi suprapuse, se pune la mijloc o lingură de tocătură preparată astfel: carnea, înăbuşită cu ceapa, se trece prin maşina de carne şi se amestecă bine cu ouăle, sarea, piperul şi verdeaţa.
Se strâng foile de varză peste carne, se dă formă rotundă şi se stoarce bine. Se dau prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc.
Se aşează apoi într-o formă, se toarnă deasupra zeama de roşii şi se dă la cuptor ca să scadă. Se adaugă smântână, se mai lasă să se rumenească şi se servesc fierbinţi, cu smântână pe deasupra.
Pofta buna!