Bulete cu branza de oaie
PrinteazaBulete cu branza de oaie din: mei, ceapa, supa de legume, oua, patrunjel, telemea de oaie, pesmet, piper, usturoi, oregano, sare, boia, ulei.
- 250 g mei
- 1 ceapa
- 1 l supa de legume
- 3 oua
- 1 legatura patrunjel
- 125 g telemea de oaie
- 125 g pesmet
- piper
- 1 catel de usturoi
- oregano
- sare
- boia
- 150 ml ulei
Mod de preparare:
Ta brânza în 12 cubuleţe. Prăjeşti meiul 2 minute într-o tigaie fără ulei, scuturând des cratiţa, apoi îl laşi să se răcească. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în 10 mj ulei încins.
Când devine transparentă, adaugi usturoiul zdrobit, meiul, oregano şi piper după gust şi stingi cu supa fierbinte.
Laşi să fiarbă 1/2 oră, la foc mic, până când meiul se înmoaie şi absoarbe tot lichidul. Când s-a răcit, îl amesteci cu 1 lingură pesmet, 2 ouă, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Modelezi pasta sub formă de sfere, în jurul fiecărei bucăţi de brânză.
Obţii astfel 12 bulete pe care le treci prin ou bătut şi pesmet şi le păstrezi 2 ore la frigider. răjeşti uniform buletele în ulei încins, până se rumenesc.
Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le rostogoleşti prin boia. Le poţi servi cu un sos cald de roşii.
Bulete cu branza de oaie
Pofta buna!