Bulete de cascaval cu dovlecei
PrinteazaO reteta de bulete de cascaval cu dovlecei din: cascaval, oua, paine, pesmet, praf de copt, dovlecei, ulei de masline, ulei, usturoi, marar, sare si piper.
- 250 g cascaval
- 2 oua
- 3 felii de paine
- 4 linguri pesmet
- un varf de cutit praf de copt
- 2 dovlecei
- 2 linguri ulei de masline
- 250 ml ulei pentru prajit
- 2 catei de usturoi
- 2-3 fire de marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Treceti prin masina de tocat cascavalul impreuna cu feliile de paine. Amestecati intr-un castron cascavalul, painea, ouale, praful de copt, sare si piper dupa gust. Omogenizati bine compozitia, apoi cu palmele umezite formati mici bilute si treceti-le prin pesmet.
Prajiti-le in ulei bine incins, la foc mare, 3-4 minute, dupa care scoateti-le pe servetele absorbante. Spalati dovleceii si fara a-i curata de coaja, taiati-i in rondele de circa 5 mm grosime. Incingeti intr-o tigaie uleiul de masline si rumeniti in acesta un catel de usturoi.
Dupa 1 minute scoateti usturoiul si puneti rondele de dovlecel presarate cu sare si piper. Prajiti-le la foc potrivit cate 2 minute pe fiecare parte, apoi spre final puneti catelul de usturoi ramas, tocat marunt. Serviti buletele de cascaval cu rondele de dovlecel calde si presati sau ornati cu marar.
Bulete de cascaval cu dovlecei
Pofta buna!