Bulete de cod si cartofi cu sos de usturoi

Printeaza

Bulete de cod si cartofi cu sos de usturoi din: peşte (cod), lapte, cartofi, faina, ulei de măsline light, ou, usturoi, ulei de măsline, zeama de lamaie, sare,

Bulete_de_cod_si_cartofi_cu_sos_de_usturoi

Ingrediente:

  • 1/2 kg peşte (cod)
  • 1 cană cu lapte
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri făină
  • 100 ml ulei de măsline light
  • 1 ou

Pentru sosul aioli (maioneză cu usturoi):

  • 10 căţei de usturoi
  • 1 gălbenuş
  • 100 ml ulei de măsline
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli bine peştele şi îl aşezi în lap­te pentru cel mult 1 oră. îl fierbi 1 minut.

Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi aşezi la fiert în laptele din care ai scos peştele şi l-ai scurs foarte bine.

Adaugi 1 vârf cuţit de sare şi puţină apă, dacă e cazul.

Mărunţeşti bine peştele cu o furculiţă, la fel procedezi şi cu cartofii, apoi amesteci bine totul, adaugi sare, piper, după gust, oul bătut, făina şi formezi mici bulete (chifteluţe cât o nucă), pe care le prăjeşti în ulei light.

Când s-au rumenit uşor, le scoţi repede pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta grăsimea lă­sată.

Le serveşti fierbinţi sau reci, după dorinţă, cu un sos aioli, foarte să­nătos si delicios.

Pentru sos pisezi usturoiul într-o piuliţă sau cu aparatul şi îl amesteci cu gălbenuşul şi cu sarea.

Freci bine amestecul câteva mi­nute, apoi încorporezi treptat ule­iul, ca şi cum ai prepara o maio­neză obişnuită.

Adaugi şi zeama de lămâie şi, dacă este cazul, subţiezi sosul aioli cu 2-3 linguriţe cu apă cal­dă.

 

Bulete de cod si cartofi cu sos de usturoi

Bulete_de_cod_si_cartofi_cu_sos_de_usturoi

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.